Loop mee met een BioWalk

30 augustus 2021  

Heeft u diabetes type 2, COPD of risico op hart- of vaatziekten? Loop dan mee met een BioWalk! Dat is een groepswandeling in de natuur, begeleid door een IVN-natuurgids en een professional uit de gezondheidszorg.

U ervaart, in een veilige omgeving, zelf welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op uw lichaam hebben. Ook ontmoet u andere patiënten met een chronische ziekte. Door contacten met lotgenoten en een unieke natuurbeleving is BioWalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk!

Hoe werkt het?

U neemt deel aan een cyclus van 4 wandelingen. Tijdens de wandeling laat de IVN-gids u de natuur en het landschap van de Maashorst beleven. De zorgprofessional geeft u onderweg tips over voeding, bewegen en uw medicijngebruik. Daarbij zijn zij er ook voor al uw vragen over uw aandoening in combinatie met bewegen.

Na de cyclus van 4 wandelingen neemt de buurtsportcoach contact met u op om samen te kijken naar een passend sport- en beweegaanbod om structureel te blijven bewegen. 

Praktische informatie

De BioWalks worden georganiseerd voor inwoners uit de gemeente Meierijstad, Bernheze, Landerd, Oss en Uden. Kosten voor de BioWalk bedragen € 10,00 voor de cyclus van 4 wandelingen.

Aanmelden

U kunt zich, in overleg met uw huisartsenpraktijk, aanmelden via deze link.

We verzamelen op de volgende data om 14.00 uur bij de Vrije Teugel (Bedafseweg 22) in Uden:

  • vrijdag 17 september 2021
  • vrijdag 15 oktober 2021
  • vrijdag 12 november 2021
  • vrijdag 10 december 2021

    Meer weten?

    Bekijk de flyerWebsite 'Guus beweegt je'