Veelgestelde vragen

  • Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

  • Voor zelfhulp op internet kunt u natuurlijk uw klachten Googelen. Er bestaat echter altijd een gevaar dat u terechtkomt op een website met onbetrouwbare informatie.

   Een goed begin is Thuisarts.nl, een website ontwikkeld door het Nederlands Huisartsen Genootschap, dus ook onderschreven door uw eigen huisarts. Thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte:

   • bij vragen en klachten thuis;
   • voor, tijdens en na uw bezoek aan de huisarts.

    
   Om te bepalen of u met uw klacht naar de dokter moet, kunt u gebruikmaken van de Moet ik naar de dokter? applicatie:

   moetiknaardedokter.nl

  • Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.