Informatie en inspiratie als diabetes u raakt

10 oktober 2023  

Of u nu sinds kort of al lang met diabetes te maken heeft: de website Diabetes.nl helpt mensen met diabetes en hun naasten de weg te wijzen in de wereld van diabetes. Met uitgebreide informatie, een agenda vol activiteiten en een plek om met anderen in contact te komen. 

Leven met diabetes

Uw diabetes gaat iedere dag en overal met u mee. Leven met diabetes is voor iedereen anders, maar bij iedereen heeft diabetes invloed op de kwaliteit van leven. U moet vaak uw leefstijl aanpassen. En u kunt soms psychische klachten krijgen zoals stress of angst. Dingen waar u elke dag mee te maken heeft, kunnen anders worden. Zoals werk, school, vakantie, verzekeren en autorijden. 

Hoe kunt u omgaan met diabetes? 

Omgaan met diabetes kan lastig zijn. Hoe gaat u bijvoorbeeld om met stress? Krijgt u de ruimte en tijd van uw werkgever en collega’s? Slaapt u goed, of kan het beter? Waarmee moet u rekening houden als u gaat studeren? Of heeft u een kind met diabetes dat voor het eerst naar school gaat? En hoe weet u wat gezonde keuzes zijn met eten als u diabetes heeft? Heel veel vragen waar diabetes.nl antwoord op heeft! 

Ga naar diabetes.nl

Wilt u meer weten over een onderwerp? Gebruik dan de Wegwijzer op de website en vind snel informatie over uw situatie met diabetes. 

Binnenkort te doen

Doe mee met activiteiten, zoals wandelingen, trainingen, webinars en meer. Kies wat bij u past, er is genoeg te doen. 

Bekijk alle activiteiten

Diabetes.nl is een samenwerking tussen 5 diabetesorganisaties in Nederland: Bas van de Goor FoundationDiabetes FondsDiabetesvereniging NederlandStichting DON en Stichting JDRF Nederland.